SHIRIN KARTOSHKA (IPOMOEA BATATAS) YETISHTIRISH
Ahmedova Iroda Asliddin qizi
Ключевые слова: Kalit so‘zlar: Shirin kartoshka, po‘sti va eti to‘q sariq , po‘sti pushti va eti to‘q sariq, po‘sti sariq va eti oq, po‘sti binafsharang va eti oq, po‘sti va eti binafsharang, biologiyasi,ko‘paytirish usullari, tuproq iqlim sharoiti, parvarishlash.
Аннотация
Annotatsiya: Batat-shirin kartoshka o‘simligini yetishtrish agrotexnologiyasini
ishlab chiqish, maxsulotni ko‘paytirish orqali axolini sifatli ozuqa mahsulotlariga
bo‘lgan talabini qondirish. O‘zbekistonda shirin kartoshka yetishtrish
agrotexnologiyasini,iqlim omillari, suv, tuproq muhitiga bo‘lgan talablarini yanada
mukammal ravishda ilmiy asoslangan holda texnologiyalarini ishlab chiqish v a joriy
etish, sifatli oziq-ovqat, ikkilamchi maxsulot ishlab chiqarishni yo‘lga qo‘yishni tashkil
qilish.
Библиографические ссылки
Foydalanilgan adabiyotlar roʻyxati
Ostonakulov, T., Alimardonov, O., Amanturdiev, I., & Shamsiev, A. (2021).
Management of Agrophysical Soil Properties, Plant Growth and the Formation of a
Potato Yield with Early and Double-yielding Culture by Optimizing Row Spacing
and Maintenance Measures in Southern UZBEKISTAN. Annals of the Romanian
Society for Cell Biology, 11907-11916.
Остонакулов, Т. Э., Шамсиев, А. А., Амантурдиев, И. Х., & Турсунов, Г. С.
(2022). Оценка сортов батата и разработка технологии их возделывания в
Узбекистане. Международный научно-исследовательский журнал, (4-1
(118)), 162-169.
Ostonakulov, T., Alimardonov, O., Amanturdiev, I., & Shamsiev, A. (2021).
Management of Agrophysical Soil Properties, Plant Growth and the Formation of a
Potato Yield with Early and Double-yielding Culture by Optimizing Row Spacing
and Maintenance Measures in Southern UZBEKISTAN. Annals of the Romanian
Society for Cell Biology, 11907-11916.
Islam, S. (2006). Sweetpotato (Ipomoea batatas L.) leaf: its potential effect on
human health and nutrition. Journal of Food Science, 71(2), R13-R121.
Campos, H., Caligari, P. D., Mwanga, R. O., Andrade, M. I., Carey, E. E., Low, J.
W., ... & Grüneberg, W. J. (2017). Sweetpotato (Ipomoea batatas l.). Genetic
improvement of tropical crops, 181-218.
Krochmal-Marczak, B., Sawicka, B., & Tobiasz-Salach, R. (2018). Impact of
cultivations technology on the yield of sweet potato (Ipomoea Batatas L) tubers.
Emirates Journal of Food and Agriculture, 978-983.
Остонакулов, Т. Э., Хамзаев, А. Х., & Шамсиев, А. А. (2020). Вопросы
селекции и технологии возделывания батата (сладкого картофеля) в условиях
Зарафшанский долины.
Ostonakulov, T. E., & Shamsiev, A. A. (2020). Varieties of sweet potatoes and
peculiarities of their cultivation technology. Potatoes and vegetables, 12, 18-20.
Shamsiev, A., Ubaydullaev, S., & Ostonakulov, T. (2020). Selection of the variety
of sweet potato and features of their cultivation technology. Rastenievadni
nauki, 57(3), 23-27.
Aynaqulov, K., & Anvar, S. (2022). BATAT (Ipomoea batatas) NAVLARINING
OʻSISHI, RIVOJLANISHI VA HOSILDORLIGIGA TURLI EKISH
MUDDATLARINING TA’SIRI. Academic research in educational sciences,
(Conference), 249-253.
Шамсиев, А. А., & Остонакулов, Т. Э. (2020). КАЧЕСТВО И
СОХРАНЯЕМОСТИ КЛУБНЕЙ СОРТОВ БАТАТА В УЗБЕКИСТАНЕ. In
Пища. Экология. Качество (pp. 728-730).
Шамсиев, А. А., & Остонакулов, Т. Э. (2020). ВЛИЯНИЕ РАЗЛИЧНЫХ
РЕЖИМОВ ОРОШЕНИЯ СОРТОВ БАТАТА (СЛАДКОГО КАРТОФЕЛЯ)
НА УРОЖАЙНОСТЬ И ЛЕЖКОСТЬ. In Научные исследования: проблемы и
перспективы (pp. 139-143).
Ahmedova Iroda Asliddin qizi. (2024). SHIRIN KARTOSHKA (Impaomoea
batatas) O‘SIMLIGINING IQLIM OMILLARIGA MOSLASHUVCHANLIGI
YUZASIDAN OLIB BORILGAN IZLANISHLAR. Лучшие интеллектуальные
исследования, 16(2), 291–295.
Ahmedova Iroda Asliddin qizi. (2024). KURKUMIN (CURCUMA LONGA)!
O‘SIMLIGINING FOYDALI XUSUSIYATLARI VA YETISHTIRISH
TEXNOLOGIYASI. Лучшие интеллектуальные исследования, 16(2), 285–290.
Қаҳҳоров Сирожиддин Қўшоқович, Сайфидинов Хайитмурод Зиедуллаевич,
& Ахмедова Ирода Аслиддин қизи. (2024). САБЗИ (DAUCUS CAROTA L.)
ИЛДИЗМEВАСИНИНГ ФОЙДАЛИ ХУСУСИЯТЛАРИ. Лучшие
интеллектуальные исследования, 15(1), 99–103.
“SHIRIN KARTOSHKA (Ipomoea batatas) O‘SIMLIGINING FOYDALI
XUSUSIYATLARI VA KOʻCHAT CHIQIMI” Theoretical and practical
foundations of introducing smart agriculture in Uzbekistan, 4(1), 430-434.
Atabayeva, X. N., & Xudayqulov, J. B. (2018). O’simlikshunoslik. Darslik.
Toshkent-2018.
Xayitbekova, M., Xolmirzayeva, G., & Sodiqova, D. (2024). BATAT
OʻSIMLIGINI BIOLOGIYASI, FOYDALI HUSUSIYATI VA YETISHTIRISH
TEXNOLOGIYASI (SHIRIN KARTOSHKA). Models and methods in modern
science, 3(2), 170-173.
Ahmedova, I. A. Q. (2023). SHIRIN KARTOSHKA (Ipomoea batatas) O
‘SIMLIGINING FOYDALI XUSUSIYATLARI VA KOʻCHAT CHIQIMI.
Academic research in educational sciences, 4(SamTSAU Conference 1), 430-434.
Mamatqulov, O. O. O., & Muqimov, S. A. O. (2022). BATAT OʻSIMLIGI
BIOLOGIYASI VA AGROTEXNIKASI. Oriental renaissance: Innovative,
educational, natural and social sciences, 2(10), 1334-1340.
Hamdamov, J., Bobomurodov, Z., & Hamdamova, E. (2009). Ekologiya. T.: Fan va
texnologiya, 18-24.