GLOBAL TARMOQLARDA AXBOROTLAR XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH - Tursunova Shaxzoda Baxromovna,; Toxirjonova Xilola Yusufjon qizi, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bugungi kunda har bir xodim, mutaxassis, talaba o’z faoliyatini axborot texnologiyalarisiz tasavvur qila olmaydi. Ular o’zlarining qimmatli vaqtlarini kompьyuter oldida o’tkazib, mashaqqatli mehnat evaziga yaratilgan bebaho axborotlarini saqlashni «aqlli mashinalarga» ishonib, ularning yo’q qilinishi, buzilishi yoki o’g’irlanishi haqida o’ylamay, tavakkalchilikka yo’l qo’yadilar. Bunday qimmatli axborotlarni saqlash, ularning xavfsizligini ta’minlash uchun qoidalar, tamoyillar, vositalar, usullarni bilish va ustalik bilan joriy etish zarur bo’ladi.