XIX-XX АСР МОБАЙНИДА ЎЗБЕК АЁЛЛАРНИНГ УСТКИ ВА БОШ КИЙИМЛАРИ БЕЗАКЛАРИ. УМУМИЙ ЖИҲАТЛАР ВА ТАФОВУТЛАР - Ю. Гайбуллаева (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Аннотация: Қадимдан аёллар кийими аёлнинг шахсий диди, имкониятлари, нима мақсадга хизмат қилиши, маҳаллий анъаналарга кўра қандайдир безак билан зийнатланарди. Безаклар ниҳоятда ранг-баранг. Либосларни жияк, олд кашта, кўкрак кашта, либос матосининг ўзига кашта тикиш, машинада каштасимон чок тикиш орқали безатиш кўп тарқалган ва одатий усуллардан бўлган.