Когнитив тилшуносликда концептосфера тушунчаси ва миллий концептларнинг ўзига хос хусусиятлари - АЧИЛОВА Зулхумор Пулатовна (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Когнитив тилшуносликда муҳим ҳисобланган концептосфера термини бу – миллий концептларнинг жамланмаси маъносини англатади. У тил соҳибига оид концептларнинг барча имкониятлари билан вужудга келади. Халқ концептосфераси тилда англашилган семантик сферага нисбатан кенг ҳисобланади. Миллий маданият, халқ оғзаки ижоди, фан ва бадиий адабиёт қай даражада бой бўлса, халқ концептосфераси ҳам шунга мос ҳолда кенг ҳисобланади.