OLXO'RI (G’AYLOLI) NAVLARI VA ULARNI QAYTA ISHLASH USULLARI - Voqqosov Zuhriddin Komolxon o`g`li; Hudaiberdiyeva Laylo Abdisamatovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotasiya: Ushbu maqolada olxo'ri (g’ayloli) navlari va ularni qayta ishlash usullari xaqida ma`lumotlar keltirilgan . G`ayloli uch xil usulda qayta ishlanadi 1-ishqor (xalq tilida qaynatilgan g‘ayloli) 2-qurutilgan g‘ayloli (dastlabki yerga to‘kilgan maxsulot) 3-bargak (xalq tilida g‘ayloli qoqi deb ham ataladi Bundan tashqari, g‘ayloli pishgan holatda ham juda ko‘p maqsadlarda ishlatiladi.