ONA TILINI O’QITISH JARAYONIDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH TAMOYILLARI - Xaydarova Xurshidaxon Shukurjonovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy maqolada pedagogik faoliyatni amalga oshirish uchun zarur bo‘lgan, ya’ni yoshlarning ma’naviy, badiiy va ahloqiy madaniyatini shakllantirishga, ijodiy mahorat, nafosat va badiiy didni o‘stirishga, fikr doirasini kengaytirishga, mustaqillik va tashabbuskorlikni tarbiyalash kabi bilimlarni olish muammolarini yoritishga, ona tili darslarida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlariga bag‘ishlangan. Maqola boʻlajak oʻqituvchilarning kommunikativ madaniyatini shakllantirishda soʻzning oʻrni va ahamiyati haqida boʻlib samimiylik, ravon nutq va kommunikatsiya ta’lim jarayonini tashkil etishning asosiy boʻg’ini hisoblanadi.