O‘ZBEKISTONNING YEVROPA MAMLAKATLARI BILAN DIPLOMATIK MUNOSABATLARI TARIXI - Mamatkulova Shahnozaxon Odiljon qizi; Abdullayev Bekzod Xusniddin o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Abstrak: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining Yevropa mamlakatlari bilan diplomatik munosabatlarini yo‘lga qo‘yishi tarixi turli ilmiy manbalarni tahlil qilgan holda yoritilgan. Aynan O‘zbekistonning Yevropa mamlakatlari bilan diplomatik aloqalarini yo‘lga qo‘yganligi hamda ular bilan ijobiy munosabatlarni o‘rnatganligi sababli O‘zbekiston dunyoning eng zamonaviy texnologiyalarini qo‘lga kiritmoqda. Bundan tashqari O‘zbekistonda ishlab chiqarilgan ayrim mahsulotlar Yevropa mamlakatlariga eksport qilinmoqda.