AVTOMOBILLARNING ABRAZIV YEYILISHI ASOSLARI - Meliqo‘ziyev Abdulaziz Rasuljon o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Abraziv yeyilish, materiallarning yuzasidan qattiq zarralar ta’sirida qirilib, yemirilish jarayonidir. Bu hodisa, muhandislik, qurilish va ishlab chiqarish sohalarida keng tarqalgan bo‘lib, uskunalar, asboblar va qurilmalar yuzalarining eskirishiga sabab bo‘ladi. Abraziv yeyilishning o‘rganilishi, materiallarning eskirishiga qarshi chora-tadbirlarni ishlab chiqishda muhim ahamiyatga ega.