XX ASRNING 80-90 YILLARIDA O’ZBEKISTONDAGI SIYOSIY, IJTIMOIY VOQEA VA HODISALAR - Saytniyozov Adham Annamuhammad oʻgʼli; Yusupova Muxlisa Nurali qizi; Safarova Munisa Eshmirza qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annatatsiya: Bu maqola, XX asrning 80-90 yillarida O’zbekistonda ro’y beruvchi siyosiy va ijtimoiy voqealar va hodisalarni o’rganishga bag’ishlangan. Bu davrda O’zbekiston tarixida katta o’zgarishlar ro’y berdi, bu esa mamlakatning bugungi kungi va kelajagi uchun muhim ta’sir qildi. Maqola, ushbu voqealar va hodisalar orasidagi bog’liqlikni, ularning mamlakat va uning fuqarolarining hayotiga qanday ta’sir qilganligini tahlil qiladi. Ushbu maqola, tarixchi, siyosatshunoslar, ijtimoiy fanlar mutaxassislariga va umumiy ravnaq uchun qiziqarli bo’lishi mumkin.