DAVLAT BUDJETI BYUDJETNING NAZARIY ASOSLARI VA TAKOMILLASHTIRISH USULLARI - Jumanov Hosilbek G‘aybulla oʻgʻli; Xamraboyev Faxriddin Kamoliddin oʻgʻli; Axmadjonov Xojiakbar Ixtiyorjon oʻgʻli (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada davlat byudjetlarining nazariy asoslari o‘rganilib, ularning fiskal siyosat va iqtisodiy boshqaruvdagi ahamiyati o‘rganiladi. Daromadlarni shakllantirish va xarajatlarni taqsimlashning murakkabligini tushunish uchun keng qamrovli adabiyotlarni tahlil qiladi. Bundan tashqari, u samaradorlik, tenglik va barqarorlik kabi omillarni hisobga olgan holda davlat byudjetlarini oshirishning turli usullarini o‘rganadi. Maqola siyosatchilarga byudjet tizimini mustahkamlash va iqtisodiy farovonlikni rivojlantirish bo‘yicha qimmatli tushuncha va takliflarni taqdim etish bilan yakunlanadi