ME'DA VA O`N IKKI BARMOQ ICHAKNING YARA KASALLIKLARIDA ZAMONAVIY DAVOLASH USULLARI - Dilrabo Ikramova Islamovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada me'da - ichakning kislota va HP - infeksiyaga bogliq kasalliklari, ya'ni surunkali gastrit va yara kasalliklari suyaklar mineral zichligining kamayishida muxim xavfli omillar ekanligini aniqlashga xarakat qildik. Va bu kasalliklarda suyak tuqimasida rivojlanadigan asoratlarning oldini olish xamda davolash metodikalarini ishlab chiqishni uz oldimizga maqsad qilib quydik.