SUG‘URTA TASHKILOTLARIDA MOLIYAVIY BOSHQARUVNING MOHIYATI, TAMOYILLARI VA FUNKSIYALARI - Abduraxmanov Shaxriyor Zafar o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Bozor iqtisodiyotiga o‘tish bilan sug‘urta sohasining jamiyat hayotidagi o‘rni yanada ortib ketdi. Ayniqsa iqtisodiyotni ko‘p tarmoqli tizimda rivojlantirish, davlat korxonalarining kamayishi, tadirkorlikni rivojlanishi sug‘urta sohasini, O‘zbekiston sug‘urta bozorini yanada rivojlantirishni talab qilmoqda. Shuning uchun sug‘urta tashkilotlarida moliyaviy menejment ko‘pvariantlidir. Moliyaviy menejmentning ko‘p variantliligi va moliyaviy kombinatsiyalarining o‘xshash bo‘lmasligi, moslashuvchan va notakror bo‘lgan xo‘jalik vaziyatlarga ta’sir qilish usullarini anglatadi. Bu maqolada biz sug‘urta tashkilotlarida moliyaviy boshqaruv faoliyatining tamoyillari, mohiyati va funksiyalarini ko‘rib o‘tamiz.