Nizoli vaziyatlar va shaxslararo munosabatlarda nizoni konstruktiv hal qilishning samarali usullari. - Xojimuxamedova Dilbar Rixsibaevna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada nizo tushunchasining mazmun mohiyati, nizo shakillari, nizo eskalatsiyasi,nizoning kelib chiqish sabablari,bosqichlari,rivojlanish dinamikasi,nizoli vaziyatlar va shaxslararo munosabatlarda nizoni konstruktiv hal qilisnning samarali usullari haqida so‘z borgan.Stressogen kasblarda faoliyat olib boradigan mutaxassislarning kompetensiyasini rivojlantirish maqsadida stressga chidamlilik,adaptiv intellekt, emosional intellekt ko`nikmalarini rivojlantirishning muhimligi, nizoning kelib chiqishining oldini olish usullari haqida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan.