O‘ZBEK ADABIY TILINING SHAKLANISHIDA BOSHQA TILLAR ISHTIROKI - Xasanova Maxfuza Saxibovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiy tiliga boshqa tillardan o‘zlashgan so‘zlarni ham so‘zlashuv tili, ham kitobiy til orqali o‘zlashib kirib kelganligi, hamda o‘zbek adabiy tilining lug‘at tarkibida o‘zbekcha – umumturkiy shu bilan bir qatorda, tojikcha-forscha, arabcha, ruscha-evropacha, xitoycha o‘zlashgan so‘zlarning ishlatilishi ko‘rsatiladi.