O`TKIR HOSHIMOV HIKOYALARIDA MILLIY PORTRET - O’roqova Nafosat Yoriyevna; Xayriyeva Nargiza Ixtiyor qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqolada o’zbek milliy adabiyotida yuksak mavqe egallagan, millatning o’zligini ifoda etuvchi xususiyatlarni o’zida jamlagan milliy portret masalasi O`tkir Hoshimovning “Urushning so`nggi qurboni” hikoyasi misolida yoritilgan. Maqolada hikoyada mavjud obrazlar tahlili asosiy o`rin egallagan. Obrazlarga xos milliy xarakterning namoyon bo’lishi diologlar orqali keng yoritib berilgan.