“DEVONI FONIY” DAGI MUXTARA’(IXTIRO)G`AZALLAR BADIIYATI - Xayriyeva Nargiza Ixtiyor qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: maqolada Alisher Navoiyning forsiy tildagi ulkan va beqiyos adabiy merosini jamlagan “Devoni Foniy” kulliyoti tarkibidagi “muxtara’” va “ixtiro” g`azallarining g`oyaviy-badiiy tahlili amalga oshirilgan. Tatabbu(boshqa bir ijodkor g`azaliga o`xshatish asosiga qurilgan) hamda tavr(uslubiy yaqinlik, qisman o`xshashlik mavjud) g`azallardan farqlanuvchi ijodkor kashfiyoti asosiga qurilgan muxtara g`azallar tahlil qilingan.