ATOQLI OTLARNING LEKSIK- SEMANTIK XUSUSIYATLARI - Berdimuratova Ro'za Raxmonovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya. Leksik semantika tabiiy tilda so'zlarning ma'nosi va nuanslarini tushunishda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Atoqli otlarning asosiy qismlaridan biri sifatida samarali muloqot uchun hal qiluvchi ahamiyatga ega bo'lgan ko'plab leksik semantik xususiyatlarga ega. Ushbu maqolada biz Atoqli otlarning xususiyatlari va nuanslarini o'rganish orqali leksik semantikaning maftunkor dunyosiga kirib boramiz. Shuningdek, semantik izoh va so'zlar kabi manbalar so'z sezgilarini ajratishda va tabiiy tilni tushunishni yaxshilashda qanday yordam berishi mumkinligini muhokama qilamiz.