YARIMO'TKAZGICHLI TRANZISTIRLAR MAVZUSINI O'TISHDA NAMOYISH TAJRIBALARINI QO'LLASH. - Erkinboyev Islombek (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Transistor ingliz tilidan transistor, yarimo'tkazgichli triod-yarimo'tkazgichli materialdan tayyorlangan elektron komponent, odatda uchta pinli, kichik kirish signali bilan chiqish pallasida sezilarli oqimni boshqarishga qodir, bu esa uni elektr signallarini kuchaytirish, ishlab chiqarish, almashtirish va o'zgartirish uchun ishlatishga imkon beradi. Hozirgi vaqtda tranzistor elektron qurilmalar va integral mikrosxemalarning aksariyati uchun elektron muhandislikning asosidir.