QADIMGI YOZMA MABALARLARDA SUG‘D TARIXIGA OID MA’LUMOTLAR: Norboyev Sarvar - Toshkent davlat texnika universiteti tayanch doktoranti, Norboyev Sarvar (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyoning ijtimoiy-iqtisodiy, siyosiy hamda madaniy jarayonlarida о‘ziga xos о‘ringa ega bо‘lgan Sug‘d tarixi, aholisi va moddiy madaniyatini ilk yozma manbalardagi bayoni tahlil qilingan. Turli yozma manbalar va ilmiy adabiyotlar doirasida Qadimgi Sug‘d aholisining hududiy chegaralari va xalqaro savdo, iqtisodiy munosabatlardagi faol ishtiroki, qo‘shni mamlakatlar bilan o‘zaro munosabatlari, va bu hududning turli manbalarda turlicha nomlanganligi, O‘rta Osiyodagi ilk davlat birlashmalari paydo bo‘lganda Sug‘dning o‘rni alohida qayd etib o‘tilgan.