SOVUQ TUSLANISHGA EGA BO‘LGAN NATYURMORT KOMPOZITSIYASINI ISHLASH - Ahmadjonova Nigora Adhamjon qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Anotatsiya: Natyurmort (fransuzcha: nature morte — jonsiz tabiat) — tasviriy sanʼat janri. Insonning atrofini oʻrab turgan real maishiy joylashgan va kompozitsiya jihatidan yaxlit guruhni tashkil qilgan narsalar tasvirlanadi . Ranglar 2 xil bo’lib ular xromatik va axromatik ranglardir . Xromatik ranglar bu – issiq ranglar bo’lsa , axromatik rangflar sovuq ranglar . Sovuq ranglar ular orasida ko'k, yashil binafsha va boshqa ranglarni topishimiz mumkin.Ushbu maqolada esa aynan sovuq ranglardan tuzilgan natryumortlarni ishlash haqida , ranglar uyg’unligi va ishlash texnikasi haqida so’z boradi.