HAYOT UCHUN MUHIM A’ZO BU - JIGAR - Abror Xayrullayev Parda o‘g’li, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada tirik organizmlaning ichki organlaridan biri jigar haqidahaqidafikr yuritilgan. Jigar tanamizdagi eng katta ahamiyatga ega bo‘lgan organlaridanbiri. Uhazmqilish jarayonida ishtirok etadi, organism uchun zarur bo‘lgan moddalarni sintezlaydi. Bundantashqari jigar moddalar almashinuvida hosil bo’ladigan yoki tashqaridan kirganzaharlimoddalarni zararsizlantirib himoya vazifasini bajaradi.