ALISHER NAVOIY G‘AZALIYOTIDAGI ISHQ MAVZUSI KO‘LAMI KENGAYISHINING TASAVVUFIY ASOSLARI - Eshonqulov Husniddin Pirimovich; Eshonqulova Nasiba Husniddin qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Alisher Navoiyning “ishq” haqidagi ma’rifiy-irfoniy qarashlarini islomiy-tasavvufiy manbalar asosida poetik ifoda etganligi tizimli qiyosiy tahlillar orqali aniqlangan, shoir g‘azaliyotida ishq g‘oyasining irfoniy-tasavvufiy hamda ramziy-timsoliy ma’nolarini ochib berish orqali shoir tafakkur dahosi yangi mezonlarda baholangan.