PROTEINLAR VA OSH TUZI: AKZAMOV V.B. - Samarkand davlat universiteti Ekologiya va hayot faoliyati xavfsizligi kafedrasi, AKZAMOV V.B. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu ilmiy ish ekologiyaning asosiy masalalaridan biriga bag'ishlangan bo'lib, unda ichimlik suvidagi NaCI tuzi konsentratsiyasining ovqat hazm qilish va so'rilish jarayonlariga ta'siri chuqur o'rganilgan. Sinovlar laboratoriya oq kalamushlarida o'tkazildi, unda bir litr ichimlik suvi uchun 0,9, 2,0 va 3,0. % miqdorida foydalanildi.yoki 153,8; 341,9 va 512,8 mkmol osh tuzi eritmalari har kuni "ixtiyoriy" iste'mol qilindi va oksil assimilyatsiyasining boshlang'ich va oraliq bosqichlarida ishtirok etadigan proteaz va dipeptid gidrolaza va glitsin hazm qilish jarayonlariga ta'siri batafsil o'rganildi