QO‘QON MADANIY ME’ROSI: O‘tkir Hoshimov , Shokirova Sevara - Toshkent Davlat Pedagogika universiteti Tarix fakulteti dotsent , O‘tkir Hoshimov; Toshkent Davlat Pedagogika universiteti Tarix fakulteti 2-bosqich talabasi, Shokirova Sevara (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ushbu maqolada Qo‘qon shaharning boy madaniy merosi, dastlabki tarixi, madaniy tadbirlar, savdo-sotiq Qo‘qon xonligi hayotida katta va muhim oʻrin egallaganligi to‘g‘risida fikrlar ilgari surildi. Qo‘qon o‘zining uzoq vaqtdan beri savdo-sotiq, islomiy ta’sir va turli etnolingvistik guruhlar tarixi bilan belgilangan boy madaniy merosni egallaydi. Afrika shoxining Hind okeani sohilida joylashgan Qo‘qon madaniy xilma-xilligi tufayli o‘ziga xos xitobga ega shahardir. Shahar arab, fors va afrika ta’sirlari aralashmasi bilan mashhur bo‘lib, bu uning jonli va dinamik madaniy markaz sifatida rivojlanishiga hissa qo‘shgan.