ГАНС СЕЛЬЕНИНГ СТРЕСС ВА ДИСТРЕСС БЎЙИЧА ОРГАНИЗГА БЎЛГАН ПСИХОЛОГИК ТАЬСИРНИ ЭКСПЕРИМЕНТАЛ ТАДҚИҚОТДА ЎРГАНИШИ.: Алимова Умида Рахматиллаевна - Ўзбекистон. Низомий номидаги ТДПУ “Амалий психология” кафедраси ўқитувчиси , Алимова Умида Рахматиллаевна (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Инглиз тилидан таржима қилинганда “стресс” сўзи зўриқиш, кучланиш, урғу бериш, босим ўтказиш маъноларини англатади. Дисстресс сўзи эса қайғу, муҳтожлик, чарчаш маъноларида қўлланилади. Ҳозирги даврда стресс деганда организмнинг қандайдир қўзғатувчи - стрессор таъсири остида юқори зўриқиш ҳолати тушунилади.