MINERAL O‘G‘ITLARNI KUZGI BUG‘DOYNING GURUT NAVINI O‘SISHI, RIVOJLANISHI VA DON HOSILDORLIGIGA TA’SIRI - Jumaboyev Zuxriddin Mo‘minovich; Yuldashyeva Sevara Bxodirjon qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Umuman olganda, barcha o‘rganilgan tajribalarda Indorama Oltin brendi ostidagi mineral o‘g‘itlar tuproqning fizik va agrokimyoviy hususiyatlariga ijobiy tasir ko‘rsatgani uning ishlab chiqarish sifat talablariga to‘la javob berishi bilan izohlash mumkin. Bu shuningdek kuzgi bug‘doy ekinining qo‘llanilgan mineral o‘g‘itlardan foydalanish koeffisenti darijasiga ham bevosita tasir ko‘rsatib, natijada ekinning potensial hosil berish imkonini oshishiga sabab bo‘ldi. Shu sababdan Respublikamiz turli mintaqalari tuproq iqlim sharoitlaridan kelib chiqib Oltin markali o‘g‘itlarning maqbul nisbatlarga ega turlarini qo‘llash ekindan potensial hosil olish imkoniyatlarini oshiribgina qolmay, hosilning sifat ko‘rsatkichlariga ham ijobiy tasir ko‘rsatishiga olib keladi.