O‘ZBEKISTONDA SANOATNI RIVOJLANTIRISH: YUQORI TEXNOLOGIYALI KELAJAK SARI YO‘L: Ermatov Ilhom Ismoilovich - Iqtisodiyot kafedrasi katta o‘qituvchisi. Andijon mashinasozlik instituti. Andijon, Oʻzbekiston, Ermatov Ilhom Ismoilovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Muallif o’zining ushbu maqolasida O’zbekistonning uzoq muddatli farovonligi uchun sanoat tarmog‘ining ahamiyati haqida so‘z olib boradi. Muallif O‘zbekistonda sanoat yalpi ichki mahsulotdagi ulushi 30 foizga yaqin qismini tashkil etishini va iqtisodiy faol aholining to’rtdan bir qismini ish bilan ta’minlashini alohida ta’kidlaydi. So‘nggi yillarda mamlakatimizda texnologiyani jadal modernizatsiya qilish va ishlab chiqarish quvvatlarini kengaytirish ishlari iqtisodiyotda sanoat mahsulotlari ulushining oshishiga xizmat qilmoqda. Maqola O'zbekiston sanoati rivojlanishi bilan qiziquvchi mutaxassislar, tadqiqotchilar va tadbirkorlar uchun foydali bo'ladi.