KARTOGRAFIYADA YERNI MASOFADAN ZONDLASH USULLARI: Atamuratov T., Karajanov B., Nietullayeva S., Madetov D., Eshbaev M., Berdimbetov T. - Muhammad al-Xorazmiy nomidagi Toshkent axborot texnologiyalari universiteti Nukus filiali, magistr, Atamuratov T.; Muhammad al-Xorazmiy nomidagi Toshkent axborot texnologiyalari universiteti Nukus filiali, oqituvchi, Karajanov B.; Muhammad al-Xorazmiy nomidagi Toshkent axborot texnologiyalari universiteti Nukus filiali, oqituvchi, Nietullayeva S.; Muhammad al-Xorazmiy nomidagi Toshkent axborot texnologiyalari universiteti Nukus filiali, talaba, Madetov D.; Muhammad al-Xorazmiy nomidagi Toshkent axborot texnologiyalari universiteti Nukus filiali, talaba, 3Eshbaev M.; Muhammad al-Xorazmiy nomidagi Toshkent axborot texnologiyalari universiteti Nukus filiali, oqituvchi, Berdimbetov T. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Yerni masofadan turib zondlash zamonaviy xaritalashning asosiy texnologiyasi bo'lib, kosmik sun'iy yo'ldoshlar, samolyotlar yoki dronlarga o'rnatilgan maxsus asboblar yordamida sayyora yuzasi haqida ma'lumot to'plash imkonini beradi. Bu texnologiyalar kartograflarga yer yuzasini tadqiq qilish, kartografik ma’lumotlarni yangilash va yuqori detallarga ega yangi xaritalar yaratish uchun noyob imkoniyatlarni taqdim etadi.