ULUG’ ALLOMALAR VA MUTAFAKKIRLARNING KASHFIYOTLARI ZAMONAVIY ILM-FAN VA TARAQQIYOT POYDEVORI: Uskinov Samandar Saporbayevih, Matyaqubov Elyorbek Amonbayevich - O’zbekiston Respublikasi Ichki ishlar vazirligi Xorazm akademik litseyini Tarix fani o’qituvchisi, Matyaqubov Elyorbek Amonbayevich; O’zbekiston Respublikasi Ichki ishlar vazirligi Xorazm akademik litseyini Tarix fani o’qituvchisi, Uskinov Samandar Saporbayevih (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Quyidagi maqola yoshlarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalash maqsadida, buyuk olimimiz Abu Rayhon Beruniyning ilmiy qarashlari, uning bosib o’tgan hayot yo’llari misolida o’rnak qilib ko’rsatilgan va ilm-fanni rivojlanishiga qo’shgan hissasi yozib o’tilgan.