BOLALARDA SALMONELLYOZ QO`ZG`ATUVCHILARINING ANTIBIOTIKLARGA CHIDAMLILIGI TAHLIL QILISH - Mirzajonova Donoxon Baxadirovna,; Baxrieva Zebuniso Djalolidinovna,; Shodieva Dilafruz Abdujalolovna, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Antibiotiklarga nisbatan rezistentlikning doimiy o‘sishi sharoitida zamonaviy antibiotiklarning afzalliklarini aniqlashga qaratilgan yuqori sifatli tadqiqotlarni tashkil etish va o‘tkazish zaruriyati saqlanib qolmoqda. Bolalarda salmonellyoz qo`zg`atuvchilarining antibiotiklarga chidamliligini, klinik va epidemiologik xususiyatlarini o‘rganish bu kasallik etiotrop davosini takomillashtirishga yordam beradi.