OMMAVIY XIZMAT KO'RSATISH TIZIMLARINING TUSHUNCHASI - Jumaboyev T.A.; G’ayratov Z.K.; Bigmatov E.; Bigmatova N.; Nazarova M.Z.; Rustamov J.A. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Ishlab chiqarishni boshqarish, axborot tarmoqlari, transport tizimlari va boshqa sohalarda optimallashtirish vazifalarini bajarishda ko'p mavjud bir qator o'nlik vazifalar ortiqcha paydo bo'ladi. Aloqa kanallarining o'tkazish qobiliyatini, avtomobil va temir yo'llari tizimlarining o'tkazish qobiliyatini baholash va h.k.; Tashkilotning faoliyatining samaradorligini, kompyuter tarmoqlarining faoliyatining baholanishi; Aloqa kanallari va transport yo'llari sonini aniqlash va boshqalar. Barcha bu vazifalar masshtabli xizmatlarni talab qilish sababli o'nlikdir. Ushbu talablarni qondirishda xizmat ko'rsatishda ishtirok etadigan ma'lum bir elementlar to'plami mavjud, bu esa masshtabli xizmatlash tizimini shakllantiradi (SMT)