ESL MAKTABLARIDA BOSHLANG'ICH SINFLARDA ADABIYOT O'QITISHNING AFZALLIKLARI - Yaxshiboyeva Shoxida Mirzonazarovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Til hodisa sifatida asosiy aloqa vositasidir. Bu insoniyat merosi sifatida qaraladi. Darhaqiqat, bu o'ziga xos shakli yoki shaklidagi til insoniyatni boshqa tirik turlardan ajratib turadi. Til bir jamiyatni boshqasidan ajratib turadigan tushunish manbai. Boshqa tomondan, adabiyot ijtimoiy, falsafiy, diniy yoki har qanday g'oyalarni ilhomlantirish va ifodalash manbai hisoblanadi. Bundan tashqari, har qanday tilning tarixi adabiyotdan ehtiyotkorlik va oqilona foydalanish orqali kuchli bo'ladi. Esl / EFL darslarida adabiyotdan foydalanish, hech bo'lmaganda mahalliy bo'lmagan talabalarga adabiyotni faqat an'anaviy til o'qitish usullarini qo'llash foydasiga devalvatsiya qiladiganlar uchun intensiv munozaralarga sabab bo'ldi. Bunday guruh uchun o'qitishning taniqli usullaridan tashqari, shu jumladan badiiy matnlarni o'rganish-vaqt va kuchni behuda sarflashdir. Shunga qaramay, boshqa nuqtai nazarga ega bo'lgan yana bir o'qituvchilar guruhi paydo bo'ldi: nega til o'rganishda eng yaxshi natijalarga erishish uchun adabiyotning boy til materiallaridan foydalanmaslik kerak? Shuning uchun, qog'oz adabiyotning qanday shaklda bo'lishidan qat'i nazar, til va tilni bilishga foydali ta'sirini ochib berishga mo'ljallangan. Bu o'quvchilarni maqsadli tilni ifodalash usullari bilan tanishtirishda muhim rol o'ynaydi.