КОРЕЙС ХАЛҚИ МАДАНИЯТИДА «ЧУМОНГ ТОНМЁНЕ» ОБРАЗИНИНГ ТУТГАН ЎРНИ. - Нурмухамедова Мохира Ураловна, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аннотация корейс афсоналари асосида маданий ўзликни англашни шакллантириш ва корейс афсоналарининг асосий мотивлари кўриб чиқилган бўлиб, улар инсон ахлоқи моделларини белгилаб берган ва бугунги кунгача қадимги даврларда вужудга келган ахлоқий қонунларни сақлаб келмоқда. Шунинг учун афсоналарни ўрганиш талабаларни энг муҳим умуминсоний ва миллий маънавий қадриятлар билан таништиришга, уларнинг замонавий кўп маданиятли таълим вазифаларига жавоб берадиган ахлоқий позициясини шакллантиришга ёрдам беради.