ЎЗБЕК ХАЛҚ ҚАХРАМОНЛИК ЭПОСИ АЛПОМИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Нурмухамедова Мохира Ураловна (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аннотация Алпомиш-туркийзабон халқлар орасида халқ қаҳрамонлик эпоси ҳисобланади. Бу 14-17-асрларда, Ўрта Осиё халқлари Жунгар ҳукмдорларига қарши қаттиқ кураш олиб борган пайтда шаклланган қаҳрамон Алпомиш ва унинг жасоратлари ҳақидаги эпик эртак. Алпомиш афсонасининг энг кенг версияси ўзбек ҳикоячиси Фозил Юлдош-ўғлидан ёзилган.