КОНСТИТУЦИЯЛАРНИНГ РИВОЖЛАНИШ ТАРИХИ ВА УЛАРНИ ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАР ПРОФИЛАКТИКАСИ ФАОЛИЯТИГА ТАЪСИРИ - Мамажанов Жахонгир Жамолиддин ўғли (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аннотация - Мақолада “конституция биноси”нинг барпо бўлиши тарихи, илк конституциявий қонун ҳужжатлари, шунингдек, жаҳон конституциялари ҳамда конституциявий ислоҳотлар, шу билан бирга, Узбекистон Республикаси конституциясига қўшимча ва ўзгартишлар киритиш борасида давом этаётган жараёнлар, қолаверса фуқароларнинг ҳуқуқ ва эркинликлари, қонуний манфаатлари шахсий дахлсизликларини ҳимоя қилиш янги босқичга кўтирилгинлиги ифодалаб ўтилади ва ушбу ислоҳотлар замирида ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш бўйича тафсиялар ва таклифлар келтириб ўтилган.