MOLIYAVIY KO'RSATKICHLARNING KORRELYATSION TAHLILI VA SUN'IY INTELLEKTGA ASOSLANGAN NARXLARNING O'ZGARISH TIZIMI - Choryorqulov G‘iyos Husan o‘g‘li,; Sa‘dullayeva Sabina Rizamat qizi,; Jo‘raqulova Munisa O‘ktam qizi, (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Moliyaviy ko'rsatkichlarning korrelyatsion tahlili va sun'iy intellekt tizimiga asoslangan aksiyalar narxining o'zgarishi. GAN larda sun'iy neyron tarmog'i, sun'iy GAN lar soni o'rta qatlamdagi neyronlar bilan bir xil bo'lishi talab qilinadi. Har bir GAN sun'iy neyron to'g'ridan-to'g'ri xotira deb ataladigan bitta o'quv namunasini saqlaydi. Ulanish og'irliklarini sozlash ko'proq nochiziqli xaritalash munosabatini amalga oshirish uchun fond bozoridagi narxlarning o'zgarishi aks ettirilgan qimmatli qog'ozlar bozori narxini qisqa muddatli aniq prognoz qilish aniq taxmin qiladi. Ushbu tadqiqot ishi yangi neyron tarmoq modelini bashorat qilish modelining g'oyalarini qurish bilan solishtirganda zamonaviy usullar ishlab chiqdi.