АЁЛЛАР ЖИНОЯТЧИЛИГИНИНГ САБАБ ВА ШАРОИТЛАРИ - Собурбаев Камронбек Баҳромбек ўғли (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Аннотация: Бугунги кунда мамлакатимизда олиб борилаётган туб ислоҳотлар замирида ҳуқуқ-тартибот, ҳуқуқбузарликлар, шу жумладан жиноятчилик, уларнинг олдини олиш ҳамда унинг сабаб ва шарт-шароитларига қарши курашишга юксак эътибор қаратилмоқда. Cўнгги йилларда аёллар томонидан содир этилаётган жиноятларнинг, айниқса оила-турмуш доирасидаги жиноятлар хаддан ташқари кўпайган. Бундан келиб чиқадики, аёллар томонидан нима учун айнан шу турдаги жиноятлар содир этилиши кўпайиб кетгани, уларнинг сабаб, шарт-шароитлари, уларга олиб келган омилларни ўрганиш, танқидий таҳлил қилиш ҳамда уларнинг ечимини топиш зарур.