QASHQADARYO VILOYATI NISHON TUMANIDA “TASHABBUSLI BUDJETLASHTIRISH” NING 021-2023-YIL NATIJALARI - Salimbayeva Ruxshona (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Tashabbusli budjetlashtirish — aholining tashabbuslarini hisobga olgan holda budjet mablag‘larining muayyan bir qismini sarflash bo‘yicha ularning bevosita ishtirokida qarorlar qabul qilish hamda qabul qilingan qarorlarning amalga oshirilishini kuzatish amaliyotidir. Ushbu maqolada 2021-2023-yillar davomida Qashqadaryo viloyati Nishon tumani tashabbusli byudjetlashtirish loyihalari doirasida ayrim tahliliy masalalar bayon qilingan. Jumladan, tashabbusli budjetlashtirish uchun yo’naltirilgan mablag’lar, amalga oshirilgan loyihalar, fuqarolar tashabbusli jamg’armasi mablag’lari shakillanish manbalari shuningdek, loyihalarga bildirilgan takliflar va ovoz berish natijasida g’olib bo’lgan loyihalarni moliyalashtirish amaliyoti tahlil qilingan.