OZODLIKDAN MAHRUM KILISH BILAN BOG`LIK BO`LMAGAN JAZOGA TORTILGAN MAHKUMLAR BILAN PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINI ISHLASH FAOLIYATI - Numonova Zebiniso Baxtiyor qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqolada qamoqqa olish bilan bevosita aloqasi bo'lmagan mahkumlarni reabilitatsiya qilish va reintegratsiya qilishda profilaktika inspektorlarini jalb qilishning mumkin bo'lgan faoliyati va foydalari ko'rib chiqilgan. Unda retsidivizm darajasini pasaytirish va jamoat xavfsizligini yaxshilashda profilaktika choralarining ahamiyati muhokama qilinadi. Adabiyotlarni tahlil qilish va taklif qilingan usullar orqali u mahkumlarning jamiyatga muvaffaqiyatli qo'shilishi uchun qo'llab-quvvatlovchi muhitni yaratishda profilaktika inspektorlarining rolini ta'kidlashga qaratilgan.