BUXORO VILOYATIDA HUNARMAND SHOGIRDLAR FAOLIYATI TAHLILI - Ergasheva Aziza Farmonovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Buxoro azaldan hunarmandlar yurti bo‘lib, hunarmandchilik sirlari shogirdlarga usto-hunarmandlar tomonidan o‘rgatib boriladi. Bu borada Buxoroda 10 ta hunarmandchilik markazlarida hunar sirlari usto-hunarmandlar tomonidan o‘rgatib kelinmoqda. Hunarmandchilik markazlarida shogirdlar soni chegaralanmagan bo‘lib, tadbirkorlikni rivojlantirish agentligi tomonidan ustoz-shogird an’anasi asosida o‘quv kurslari tashkil etilib davlat tomonidan bir qancha imtiyozlar berib kelinmoqda.