MAMLAKATIMIZDA INFLYATSIYA VA INFLYATSIYAGA QARSHI SIYOSAT - Usmanova Dilnoza Xodjimuratovna; G'apporov Zuxriddin Jabbor o'g'li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mamlakatimizda inflyatsiya va inflyatsiyaga qarshi siyosatning murakkab jihatlari, inflyatsiyaning asosiy sabablari, narxlar o‘sishining iqtisodiyotga ta’siri, siyosatchilar tomonidan inflyatsiyaga qarshi kurashish va makroiqtisodiy barqarorlikni ta’minlash bo‘yicha ko‘rilayotgan strategik chora-tadbirlar o‘rganiladi. O‘zbekistonda inflyatsiyani boshqarish bilan bog‘liq strategiyalar, intervensiyalar va muammolarni ko‘rib chiqish orqali ushbu maqola iqtisodiy landshaftni shakllantirish va mamlakatni yanada mustahkam va farovon kelajak sari olg‘a siljishda inflyatsiyaga qarshi siyosatning muhim rolini yoritishga qaratilgan.