O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI VA QIRG‘IZISTON RESPUBLIKASI O‘RTASIDAGI HAMKORLIK - Abduraufov Qodiroxun Abdulaziz o‘g‘li; Abdullayev Bekzod Xusniddin o‘g‘li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Abstrakt: O‘zbekiston dunyodagi okeanga chiqa olmaydigan davlatlar qatoridan o‘rin olgan bo‘lib, qizig‘i unga qo‘shni bo‘lgan davlatlar ham ochiq okean havzasiga chiqa olmaydi. Shu sababli ham, O‘zbekiston qo‘shni mamlakatlar bilan yaxshi diplomatik aloqalarni o‘rnatishga harakat qiladi. Bular orasida sharqiy qo‘shni Qirg‘izistonning ahamiyati katta.