ZAMONAVIY HUQUQIY DAVLAT QURISHDA DAVLAT MEXANIZMINING ROLI - Aminov Dalerjon Alisher-o’g’li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada davlat mexanizmi tushunchasining mazmun mohiyati, bu borada milliy olimlarning ilgari surgan nazariy tahlillari, uning tashkil etilishi, faoliyat yuritishi, xususan, hokimiyatlarning bo’linishi prinsipi, davlat mexanizmining tarixiy shakllanish jarayoni, hamda, uning asosiy ishtirokchilari va faoliyat jarayonidagi kamchilik va muammolarni o’rgangan holda, ularni bartaraf etish yuzasidan takliflar berish haqida atroflicha fikr-mulohaza bildiriladi.