OʻZBEK TILI SOʻZ BRIKMALARIDA JINS SEMANTIKASINING IFODALANISHI VA AHAMIYATI - Sayitmurotova Maftuna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola o'zbek tilidagi so'z birikmalarida jins ma'nosining ifodalanishi va pragmatik jihatdan qanday talqin qilinishini o'rganishga bag'ishlangan. Kirish qismida mavzuning dolzarbligi va o'rganilish darajasi haqida fikr yuritilgan. Asosiy qismda turli so'z birikmalari misolida jinsga oid ma'noning qanday ifodalanish usullari ko'rsatib berilgan hamda bunday hodisalar pragmatik nuqtai nazardan qanday talqin etilishi tahlil qilingan. Xulosa qismida esa jins semantikasi va pragmatik munosabatlarning o'zaro bog'liqligi haqidagi asosiy xulosalar keltirilgan.