TALABALARNING DASTURLASHGA OID ALGORITMIK FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHDA MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH - Buranova Umriya Davronovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Dasturlashga oid fanlarni o‘qitish texnologiyasi an’anaviy o‘qitish texnologiyalaridan tubdan farq qilib, sinf va sinfdan tashqari mashg‘ulotlarni tashkil qilish jarayonida o‘qituvchilarning yangicha yondashuvini talab qiladi. Muammoli ta’lim texnologiyasidan foydalanish o’quvchilarning misol va masalalarni dasturlashga oid bilim, ko‘nikma, malakalarini shakllantirish va rivojlantirishda samarali hisoblanadi.