QUYI AMUDARYO O'SIMLIKXOR BALIQLARNING BIOEKOLOGIK XUSUSIYATLARI - Genjebaev Miras Sarsenbay o'gli (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Dunyodagi hozirgi vaziyatni hisobga olgan holda olimlarning xabar berishicha keyingi yillarda dunyo aholisining chorak qismida oziq-ovqat taqchilligi kuzatilishi mumkin. Bunga sabab qilib iqlim o’zgarishi va jahondagi siyosiy vaziyat ko’rsatilmoqda. Oziq-ovqat muammosini yechimlaridan biri kam xarajat, lekin serdaromad bo’lgan baliqchilik xo’jaliklarini tashkil qilishdir. Ushbu maqolada o’simliklar bilan oziqlantiriladigan baliqchlik xo’jaliklari haqida so’z yuritiladi.