O‘ZBEKISTONDA YOG‘OCHDAN FOYDALANISH YOKI AMALIY SAN’ATDA YOG‘OCH O`YMAKORLIGI - Islamova Dilnoza Gayratovna; Abdinabiyeva Dilxumor Sherzod qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yog’och o’ymakorligida yangidan-yangi uslublari bilan ustunlar, eshiklar, ravoqlar va boshqalar jozibador milliy ayvonlar to`g`risida ma`lumotlar keltirilgan. Yog’och ustunli-to’sinli konstruksiya keng qo’llanilishi to’g’risida qiziqarli ma’lumotlar berilgan. Bunda yog’och ustun, eshik darvozalar va boshqa me’moriy qismlar keng ishlatilishi, yog’och o’ymakorligi va naqqoshligining yetuk markazlaridan biri hisoblangan Xiva, Buxoro, Qo’qon hamda Samarqand va Toshkentdagi tarixiy binolarida qo’llanilgan yog’och qurilmalarining arxitekturasi yoritilgan.