TOLALI O’SIMLIKLARNI YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASI - Qodirova Zulxumor Maxmudjon qizi; Shahnoza Saidxonova (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Tolali oʻsimliklar — tola yoki yigiruv xom ashyolari, materiallari olinadigan bir va koʻp yillik oʻtsimon, buta va daraxtsimon oʻsimliklar. Oʻsimliklar dunyosidagi 292 oiladan 125 tasi Tolali oʻsimliklarlar hisoblanadi. Tolali oʻsimliklarning ahamiyati toʻqimalari tarkibidagi lub tolalari (sklerenximali tolalar) va limbriformlar (mustahkam yogʻochlangan tolalar) miqdoriga bogʻliq.