AMALIY SAN'ATDAGI AN'ANALAR VA XALQ USTALARINING PEDAGOGIK MEROSI - Tursunboyeva Iroda Abdurashid qizi; Ubaydullayev Maxmudjon Axmadjonovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Anotatsiya: Ajdodlarimiz asrlar davomida yaratgan amaliy bezak sana'tining namunalarini qadrlash, ulardan amaliy foydalanish, ular orqali yoshlarning estetik didini o‘stirish hamda yuksak madaniyatli kishilar qilib tarbiyalashda keng foydalanish lozim. Yoshlarni komil inson qilib tarbiyalashda yurtimizda qadimdan sayqallangan ajoyib ma'naviy boyliklarni, ulug‘ olimlarning ibratomuz fikrlarini, “ustoz-shogird” an'analari asosida hunar ustalarning pedagogik merosini o‘rganish muhim ahamiyat kasb etadi.