PIYODALAR ISHTIROKIDA SODIR ETILADIGAN YO‘L TRANSPORT HODISALARI - Sattorov Mehriddin Rustamovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada avtomobil bilan piyoda o‘rtasida sodir bo‘lgan yo‘l transport hodisasini oldini olishda haydovchining transport vositasi texnik imkoniyatini aniqlash usuli keltirilgan. Bunda quyidagi xolatlarda aniqlanadi, yo‘l transport hodisasi sodir bo‘lganda avtomobil haydovchisini to‘xtatib qolish orqali hodisani oldini olib qolish texnik imkoniyatiga ega bo‘lgan yoki ega bo‘lmaganligi avtomobilning to‘xtatib qolish masofasi So va uning voqea joyidan harakatga xavf paydo bo‘lgan vaqtdagi uzoqlik masofasi Sa larni taqqoslash orqali aniqlanadi.